Jægersborg kaserne Logo

Boligerne

Jægersborg Kaserne består af bygninger i både én og flere etager. En del bygninger har kældre og de fleste har et større spidsloft, som kan bruges til pulterrum og lignende. Mange af bygningerne har endnu de helt originale vægpaneler, lysninger og døre, mens andre i løbet af de mange år er blevet ombygget i mere eller mindre grad.

Den nye indretning, materialerne og inventaret er valgt på baggrund af tre overordnede mål: Sammenhæng, Respekt og Kvalitet. Indretningen respekterer bygningernes historiske og bevaringsværdige lag, men tager samtidig højde for det moderne liv, som boligerne nu skal danne ramme om. Køkkener er overvejende åbne og i direkte tilknytning til et større alrum, og badeværelserne er indrettet rummelige med store brusenicher. Enkelte badeværelser har badekar. Alle de nye materialer og inventarer har dokumenteret holdbarhed og boligerne fremstår smukke nu og i fremtiden. Der skabes således en sammenhæng mellem de mere en 250 år gamle bygninger og den måde et nutidigt liv leves på.

Valget af materialer og behandling af overflader udspringer fra et generelt mål om at lade de fredede bygninger stå frem og således ikke blive overdøvet af nyt ”moderne og skævt” design. Bygningerne rummer i sig selv en meget høj teknisk kvalitet, og det ses og mærkes i samspillet med de nye materialer.
Bevaringsværdige paneler, vinduer, døre etc. er bibeholdt og nye elementer som trapper, køkkener og badeværelser er tilpaaset i bygningernes generelle hierarki.

Køkkenet er fra Boform med grebsløse låger med fokus på nem vedligeholdelse, ergonomisk design og god pladsoptimering. Lågerne er overvejene glatte hvide, men i særlige områder for eksempel kogeøer, er disse udført i røget eg. Vaske og armaturer står i tidsløst design, og hvidevarerne er integreret i køkkenets design. Bordpladerne er udført i massiv røget egetræ.

I bade- og toiletrum er skabene også fra Boform men med glatte grebsløse låger i røget eg. Klinker på gulv er store, mørke og i høj og flot kvalitet. Væggene i brusenicher og ved badekar er beklædt med hvide fliser.
Indretningen af toilet og bad fokuserer på at skabe plads til store og godt afskærmede brusenicher. Rummene er udstyrret med væghængte rengøringsvenlige toiletter og moderne porcelænsvaske. Badeværelserne fremstår generelt store, lyse og rummelige.